September

Nu är det väl i alla fall slut på sommaren sade han och slog sig på tummen i samma veva. Han svor och slängde hammaren i backen, klättrade ner från den rangliga stegen varvid han rev ner spiklådan så att alla spikjävlarna hamnade i gräset. Det tog honom en kvart att samla ihop dem igen.

Han stod med tummen i vattentunnan och såg på väggen han höll på att byta panel på och tänkte att han var för gammal för att hålla på med sådant själv. Det finns folk som gör sådant här varje dag tänkte han. Och som är mycket bättre på det än du.

”Jag skiter i det här nu”, sade han och gick in i huset. ” För övrigt så är det skönt att det är slut på den här förbannade sommaren.” Han satte sig ner på träsoffan i köket och lade in en prilla. ”Hoppas att den aldrig kommer tillbaka.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s