Visa mig.

Öppna portarna. Låt mig kika in som en nyfiken mus och visa mig hur världen ser ut bakom kulisserna.

Det måste finnas något mer än det här som vi ser och upplever varje dag anser jag.

Och det har ingen betydelse huruvida du är advokat eller läkare eller skådespelare eller bilmekaniker. Det spelar ingen roll hur givande eller utvecklande du anser att din roll i livet är. Allt är ändå en upprepning. Dag efter dag gör du samma saker efter i stort sett samma mönster och vi gör våra små saker för att det inte ska bli tråkigt och för att vi ska inbilla oss att vi har en utvecklande sysselsättning och att våra liv är meningsfulla. Läkaren gör samma operationer. Skådespelaren upprepar vad någon annan skrivit och författaren gör sitt bästa för att variera vad som redan författats och bilmekanikern försöker tillfredsställa sin kreativitet genom att byta bilmärken. Optikern ställer samma frågor till olika människor och gör sitt bästa för att variera fraserna för att inte dö av leda. Musiker spelar och sjunger andras sånger som komponerats av kompositören i tron att det är något nytt när det i själva verket bara är en variation på något befintligt.

Chefer och ledare lever i sina sandlådor och hittar på nya lekar för sina anställda som de tycker att vi ska praktisera för att vi ska tro att vi är betydelsfulla. Vem tror de att de lurar? Inte mig i alla fall.

Andra?

Ja säkert, men inte mig. Jag ser igenom sådant och spelar med. För husfridens skull.

Lurar chefen sig själv? Jajamensan, varje dag så ser han eller hon sig själv i spegeln och rodnar av lycka när de ser sin egen förträfflighet glo tillbaka i ett skimmer av härlighet. För de är ledare. De leder, och förväntar sig att vi ska följa som viljelösa får.

De flesta av oss människor lurar sig själva och går varje dag genom livet i tron att detta är allt. Och att meningen med livet är att hitta en mening i det meningslösa.

Det finns något annat. Jag är övertygad. Det vi ser är en kuliss och jag talar inte om något slags Matrix här, om ni sett filmen? Matrix döljer något ont, en mardrömsvärld och skaparen av chimären är en ondska som vill att vi ska leva för att ondskan ska få frodas.

Det är inte vad jag talar om här när jag säger att det finns en annan värld. Den tillvaro vi inte kan se än är god, vill oss väl, och det torftiga liv vi lever idag kommer att framstå, när vi väl kan se det som nu döljer sig, som just det. En torftig tillvaro utan vare sig mål eller mening.

Den enda anledningen till att vi lever är att vi så småningom ska få dö och se vad livet egentligen är.

Tills dess så gör jag mitt bästa för att njuta av det jag har.

Och det mina vänner är så bra. Att jag ibland glömmer bort hur torftigt det egentligen är.

Jag tar det röda pillret vilken dag som helst. Kom igen Morpheus!

God morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s