Juletider.

”Jag har närt en kommunist vid min barm”. Säger Karl Bertil Jonssons pappa när det uppdagas att hans son tagit från de rika och gett åt de fattiga. Och det är så de rika reagerar när du vill att de ska dela med sig till de som ”inte äger något varuhus.” Jag läste senast i DN hur någon skrev att denne vill hålla vänstern borta ifrån makten för att ”den vill undanröja den frihet som den liberala politiken gett Sverige.” Visst, vilken jävla frihet är det? Den där miljardärer betalar mindre skatt än en vanlig arbetare? Eller den där företag så fort någon vågar knysta något om högre skatter hotar med att flytta verksamheten utomlands?

Frihet för de rika handlar det om, inte för dig och mig och när en idé om att ge IKEA till de anställda får skribenter att tala om vänsterdikaturer och återigen väcka liv i och försöka skrämmas med ”vänsterspöket” så vet du att de går i kapitalismens ledband. Ungdomar över hela Europa vänder sig åt vänster för att de inser att solidaritet med de svaga i samhället är den enda vägen att gå för att få ett jämlikt samhälle. Kapitalisterna försöker klamra sig fast vid sina idéer genom att återigen skrämma dig med att din personliga frihet kommer att försvinna om du går åt vänster.

Det finns ingen ”personlig frihet”. De makthungriga och penningstinna försöker lura dig för att de ska kunna fortsätta att leva sina priviligierade liv medans du får nöja dig med smulorna från deras bord. Det är den frihet de talar om, ingen annan.

Herregud! Även jag lät mig luras på åttio och nittiotalet av fagert tal om min personliga frihet som skulle tillhandahållas av ”det nya arbetarpartiet” Moderaterna. Jag skäms idag över att jag kunde vara så dum. Vänstervinden blåser nu kamrater. Hissa ditt segel och ta ut rätt kurs innan det är försent.

För övrigt så kommer julen nu igen och överallt så kommer barn att fara illa för att deras föräldrar dricker för mycket sprit och vin och öl. Kvinnor kommer att misshandlas och våldtas av överförfriskade män med mindrevärdeskomplex.

Och julen som en gång i tiden firades till minne av Jesu födelse kommer återigen på obestånd.

Johnny Walker och någon ny whiskysort som jag inte kan uttala gör reklam för sig på teve. ”Smooth”, sägs det att den att den är. Jag ser bara barn som värjer sig för spritdoftande kyssar från fulla föräldrar och släktingar. Eller flickor och pojkar som gömmer sig bakom soffor när han som nyss var tomte skriker och vrålar onyanserat åt sin hustru av någon outgrundlig anledning.

”How smooth is that?”

Drick inte alkohol. Den gör dig galen. Så är det bara. Vilka jävla invändnigar du är har så gör dig alkohol förr eller senare helgalen.

Dr Jekyll blir Mr Hyde, ofrånkomligt.

God Jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s