Att gå…

Jag går, varje dag, och jag går bra tycker jag. Till bussen, till T-banan, tll jobbet och jag pinnar på i ett gott tempo anser jag nog. Försöker få mig lite vardagsträning i en för övrigt av måsten fullspäckad vardag. Nåväl, hur jag än beter mig, hur mycket jag än tar ut stegen, så kommer det alltid någon som går fortare. Som med en lätthet i steget passerar mig till synes helt utan ansträngning. Jag blir förstås frustrerad och tänker att det ska väl själva fan gå här och dra benen efter sig, så jag ökar på tempot, men måste ge upp efter något hundratal meter. Vad beror detta på tänker jag? Min uppfattning är ju att jag inte går långsamt. Tvärtom faktiskt, jag går fort, tycker jag. Men så är det uppenbarligen inte. Det förefaller som om jag släpar mig fram i jämförelse med de andra som går. Som om något hindrar mig, håller en stoppande, osynlig hand i min panna för att få mig att gå långsammare. Som om att gå i en motvind som bara är min. En högst personlig vindpust som går emot mig och viskar i mitt öra att jag ska ta det lugnt. Det är som att gå i uppförsbacke fast vägen är plan, eller  att lyssna på ett gitarrsolo där gitarristen aldrig hittar hem. Som att höra ett munspel i natten långt, långt borta och inte ha en aning var tonerna kommer ifrån.

Och jag gå och går och här kommer en kvinna i min ålder och hon ler när hon passerar på insidan och snön sprutar om fötterna på henne. För det är inte bara yngre människor än jag som går fortare. Alla gör det. Det är som min värld går långsammare än alla andras. Tiden tar god tid på sig för mig och till och med min klocka drar sig tillbaka och detta trots att jag bytte batteri igår.

Mitt hjärta kanske slår långsammare än andras, mitt blod flyter kanske trögt som i en flod som är bred. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men bra tror jag. Om min biologiska klocka går långsammare än atomuren och universums stjärnor så kommer jag kanske aldrig att dö.

Eller också så går jag som en gammal gubbe helt enkelt. Men nej, jag kommer att leva för evigt. Så är det bara.

Godkväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s