Slutstation.

Ja det går ju inte att komma ifrån det faktum att jag så småningom börjar närma mig slutet på den här långa resan.

Och så är det.

Jag har mindre tid kvar att leva än den tid jag levt och ju äldre jag blir desto närmare ett förlikande med döden kommer jag. Jag tror att det är så för de flesta. Att när du börjar skymta slutstationen vid horisonten så känner du en längtan dit. Det finns en nyfikenhet som är svår att värja sig mot inför det okända och det orimliga som låg i att dö en gång känns plötsligt riktigt rimligt.

Jag känner mig mätt på livet. Det är få rätter på livsbuffén som gör mig exalterad nu för tiden och att fortsätta äta av samma utbud dag efter dag känns mindre och mindre lockande. Vissa kreationer tröttnar jag aldrig på visserligen och det är väl dessa mirakel, smaken och doften av dem, som gör det mödan värt att sätta sig till bords.

Det finns en mening med den livslängd vi har anser jag. Oavsett vad vi åstadkommit under vår tid här på jorden, mirakel eller katastrofer, så infinner sig en ”kandetintetaslutnu” känsla när åren läggs på hög. Nyfikenheten avtar och du vill dra upp sovtäcket till hakan och bara ligga still och vegetera över just ingenting. Bara sträcka ut dig där i din stora säng och låta tankarna flyga, sväva på uppvindar som albatrossen gör. Komma högre och högre, upp över molnen och vidare mot höjder och visioner du inte varit på eller haft tidigare.

Jag känner mig som en Gnu. En anonym del i en gigantisk flock som rör sig över jordens yta på jakt efter mat och vatten och andra livsuppehållande epitet. En stor del av den tillhörighet till flocken som fanns när jag var yngre har försvunnit. Jag är en enstöring nu med några få bundsförvanter. Jag är ensam och jag är inte det. Jag är på vagnen och jag ser vartåt jag är på väg. Mina tankar är mina och jag bryr mig föga om vad andra tycker. Jag är på ”döhalvan” och jag är helt okej med det.

Fastän döden, det känns plötsligt väl radikalt och slutgiltigt. Vi kanske kan börja med att pensionera mig.

Godmorgon 😀

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s