Om sommaren…

Det är på sommaren allt ska hända. Då alla dina drömmar skall uppfyllas, alla dina lustar förverkligas och den ro i sinnet som du eftersträvat hela hösten, vintern och våren äntligen skall komma och lägga sig som bomull kring ditt hjärta.

Fastän blir det så? Har du egentligen någon sommar när juni, juli och augusti passerat och du stått där vid porten till hösten  känt att: Ja! Allt som jag förväntade mig har blivit precis så som jag ville att det skulle bli?

Skulle inte tro det va?

Alltid är det någon skit som dyker upp. Är det inte vädret så är det frun och om det inte är hon som ställer till det så är det ungarna. Eller också så går bilen sönder och om den håller så blir du bestulen. Någon gör inbrott i ditt hus och stjäl allt guld som du hade och på vägen in så bryter tjuvarna sönder dina nyinstallerade fönster. Någon släkting dör kanske eller också så blir du sjuk, du kanske bryter benet, får diabetes. En hjärtinfarkt kanske hälsar på och gör tillvaron till ett mindre helvete eller också så sätter sig en fästing i ljumsken på dig och du får en ansiktsförlamning eller i värsta fall Borrelia. Din katt blir eventuellt överkörd och även om du innerst inne tyckte att det var skönt så lider du med barnen som gråter sig till sömns varje kväll.

Eller också dör du.

Det kanske inte är så farligt då du inte lider så mycket av det men det kan ju vara så att någon eventuellt skulle sakna dig en aning och lida av ditt frånfälle men om du har tur så vet du inte om det. Dock om det nu skulle vara på det sättet att det finns ett liv efter det som du har levt och du faktiskt kan se konsekvenserna av det du uträttat på planeten jorden. Så är det ju rätt jobbigt att dö också.

Så visst är det alltid  någon skit som dyker upp.

Om du nu förhoppningsvis slipper alla dessa mardrömsscenarior som jag målade upp ovan så handlar det om att inte förvänta sig för mycket anser jag. Det är då du undviker besvikelser. Den bästa formen av ledighet är att ta dagen som den kommer. Vakna på morgonen, sträcka på dig, klappa din fru på hennes utsökta rumpa och sedan fundera på vad ni – du och frun och barnen – skall hitta på den här dagen. Kliva upp, kanske baka scones och äta en lång och härlig frukost. Läsa tidningen från i förrgår. Ta en cykeltur och lyssna på hur jobbigt den yngste tycker att det är. Genomleva detta med tålamod och gott humör och sedan är det dags för lunch. Och på den vägen är det.

Jag vet att det låter förbannat präktigt och duktigt detta men det är så enkelt. Det är min åsikt i alla fall. Resor både inom och utom landets gränser är väldigt trevligt och spännande men det finns alltid en stressfaktor att ta med i beräkningen. Är vädret vackert där du befinner dig? Är hotellrummet bra? Smakar maten och slipper du magsjuka? Hur är servicen på hotellet? Måste du klaga och argumentera? Blir du blåst på pengar av servitörer och taxichaufförer? Fungerar AC:n? Tusen saker som kan gå fel men naturligtvis också annat som är underbart med att åka bort. Dock så upplever åtminstone jag ett prestationskrav när jag är bortrest. Allt måste klaffa. Du måste uppleva så mycket som möjligt och få valuta för pengarna och jag blir som en Sunes farsa on all inclusive känner jag och speciellt när jag är utomlands

Hemma är bäst, alltid. Både jag och min fru är överens om detta och vi är säkert i andras ögon oerhört tråkiga och trångsynta och helt utan visioner och drömmar. Icke desto  mindre så trivs vi i varandras sällskap och vi reser varje dag bara genom att vara med varandra och barnen. Det är vackert. Det är tillfredsställande. Det är underbart och den resa som jag är på tillsammans med U och H och L och som aldrig kommer att ta slut, den kan inte köpas för pengar eller beställas på någon resebyrå.

”We won´t get sick. We won´t get old, and we won´t ever die.”

Hoppas att er sommar varit som ni hade förväntat er den kära vänner

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Om sommaren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s