En bra dag att, leva…

hämta (16)

Idag, kära vänner, är hoppet åter. Efter en tillfällig mental svacka beroende på den politiska situation som ännu inte råder i Sverige, men som står för dörren. Så är jag tillbaka i det goda livet igen. Jag har en egen sol, en egen måne – större än Gärdestads – och en glittrande stjärna i mitt liv. Hon har oförtrutet gått vid min sida trots att min väg varit krokig, och hon har helat och stöttat mig när jag varit galen och tokig. Jag är så lyckligt lottad, jag inser det ju äldre jag blir och jag känner en gränslös tacksamhet för att jag har fått uppleva det jag lyckats genomleva och få komma ända hit med mitt förstånd och hälsa i behåll. Och jag känner mig stolt.
Men utan dig, mitt hopp, mitt mod, min kraft, min fru, så vet jag inte hur det skulle gått.
Idag är en god dag att leva. Det är höst, luften är hög, klar och kall och solen har en lyster som aldrig förr och jag har en ny livskraft, en tro på framtiden trots allt och som en vän till mig skrev avseende mina – för henne välkända – radikala idéer när jag var en arg ung man: Om du inte är röd när du är ung har du inget hjärta. Om du inte är blå när du är gammal så har du ingen hjärna. Det ligger något i det Lisa, du är klok du.
”En arg ung man ja”, det var längesedan det. Just ikväll känner jag mig som en snäll trött hund och vill bara ligga i min korg och tugga på mitt oxöra. Efter ett träningspass med min personliga sol och livskamrat och en god middag med mina två små pojkar så är jag nöjd med det mesta. Det är fotboll på teve också. Champions league har börjat igen, stort. Se där, det är sådana små ting som förgyller min tillvaro nu för tiden. Jag behöver inte längre några luftslott, inga låtsasvärldar eller falsifikat. Jag längtar inte bort hela tiden, jag är fruktansvärt tillfreds med att bara vegetera i min soffa med lite läsk, lite choklad, och en varm kärleksfull hustru. Det var inga evigheter direkt sedan, som det inte var på det sättet.

hämta (17)

Jag har fått en bra idé förresten, en riktigt bra idé, så nu handlar det bara om att sätta den i verket. Jag kan inte säga mer i nuläget. Är en hemlig agent med bister uppsyn, slokhatt och cigarett i mungipan. Jag väser när jag pratar. Jag smider mina planer och infiltrerar och är konfidentiell och smälter in i skuggorna och rör mig som en svart katt i en dunkel gränd och jag undviker nogsamt skramlande tunnor. Jag är på ett hemligt uppdrag, and this message will selfdestruct in five seconds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s