In i mörkret…

besvikelse

Vi tar varandra i händerna och går rakt in i mörkret nu. Vi lindar in oss i fetvadden och säger farväl till självständighet och framåtskridande och förlitar oss på andras omdöme och ordningar. Vi behöver inte längre tänka själva, vi lämnar helt enkelt in våra hjärnor på ett äldreboende som absolut inte drivs av privata företag och kopplar upp oss emot ett centralt tänkande. Vem behöver valfrihet? Nej, det är bara förvirrande för folket och ställer bara till en massa problem. Dessutom så är det inte nyttigt att tjäna för mycket pengar, du förleds bara att spendera dem på onyttiga saker, inte godkända av staten.
Ja, ja, jag vet, jag överdriver men det känns hemskt deprimerande idag och jag har så svårt att inse varför svenska folket röstar bort en handlingskraftig regering – hyllad för sin driftighet och kunnande – till förmån för ett regeringsalternativ som inte ens existerar, är odefinierbart. Men det förfaller som det inte spelar någon roll för våra vänstersympatisörer, det viktigaste är väl ändå att ”Reinfeldt får packa sina lådor” som de vid ett flertal tillfällen förklarade för oss igår.
Europa, och övriga världen också, häpnar över hur det kunde hända. Hur en väljarkår kan få för sig att rösta bort en regering som så uppenbart hittat ett vinnande recept och som klarat Sverige bäst – jämfört med andra länder i Europa – igenom den ekonomiska kris som rått och som sett till vi som bor här har det bättre än någonsin.
Det gapas om utförsäkrade människor, om kvinnor och män i fas 3, om sjukskrivna som lider. Men jag är övertygad om att om den nu avgående regeringen fått fortsätta sitt arbete så skulle det ha visat sig att det var rätt väg att gå, när barnsjukdomarna läkt ut.
Men välkomna tillbaka till Bidragssverige, till A-kassa, till lååånga sjukskrivningar och människor som insett att de lever bättre på bidrag än på att arbeta.
Att få ut människor i arbetslivet! Det har varit målet, varför kan ni inte inse det era kverulanter och sluta lyssna på gråsossar och före detta fackpampar och tänk själva för en gångs skull.
Jag vet att det är svårt för ni har förletts att tro att ingen får ha det bättre än någon annan, lika för alla, ingen mannamån.
Tillbaka till det här med privatiseringen av äldreboendet. Varför är det så att socialdemokrater och vänsterpartister är så övertygade om att när privata intressen ska ta hand om våra gamla, så handlar det bara om att de vill tjäna pengar för egen räkning och fullständigt negligera de äldres väl och ve. Varför tror ingen av dessa bakåtsträvare från vänsterkanten på att kapitalet kan vara till nytta för alla, och att det inte behöver gå via statens filter för att kunna fungera?
Jag ser återigen framför mig socialdemokratiska valaffischer med bilder på feta män i kostym, grosshandlarmustasch och cigarrer från Havanna i mungipan som sitter på fattiga arbetare som skriker under kapitalets omänskliga tryck. Den tiden är över, Stefan med anhängare. Det är nya tider nu, och grattis till att du fått svagare människor att tro att allt nytt är farligt och att de behöver en regering som tänker åt dem istället för en som prioriterar och förespråkar eget företagande. Och tack för att du fått vår statsminister – en statsman som du aldrig kommer att bli – att dra sig tillbaka från politiken.
Sist men inte minst, tack svenska folk för att ni med er otacksamhet och okunskap låtit er förledas att tro att överfyllda blöjor på ett äldreboende är viktigare än sänkt arbetslöshet och en stabil ekonomi. Tack för att ni gjort oss till åtlöje för övriga världen, och tack för fyra års mörker, i bästa fall.

Till er som röstade på SD har jag inget att säga, jag känner bara stor sorg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s