Idioterna

De drog fram över världen, basunerades ut i etern via teve, radio och internet och det gjorde honom så förbannad. Var kom de ifrån? Och varför var han tvungen att stå ut med att se och höra dem vareviga dag? Det var omöjligt att komma undan också om du inte ville skärma av dig helt från omvärlden med att låta bli att se på teve, lyssna på radio eller använda dig av sociala medier. Dessa idioter som fritt och ohämmat vräkte ur sig sina innersta och i deras egna ögon självklara tankar och utsagor gjorde honom galen och han kunde sitta framför teven och vråla frustrerat över saker som folk gjorde och sa i rutan och han skrev inlägg på Facebook och blev bannad av någon jävla Admin och han skrattade och blev än mer övertygad om att alla som nyttjade internet var idioter, utom han själv förstås.

Och nu satt han på ett tåg och ondgjorde sig över SJ och underutvecklade tågpoliser som red på sina förbannade regler och paragrafer utan förståelse för den enskilda människans väl och ve. Tills det dök upp en ung tågsoldat som klargjorde för den ålderstigne kollegan som hade vägrat att låta honom åka med att nu fick han väl för fan skärpa till sig och anpassa sig till rådande omständigheter och låt mig åka med tåget trots att biljetten jag hade inte följde reglementet. Det finns hopp tänkte han och skulle ha kunnat kyssa den unge mannen.

Idag är det långt hem tänkte han trots allt när tåget han satt på inte rullade på utsatt tid. Allt är jobbigt nu muttrade han för sig själv och ville bara hem och nu gick det där pendeltåget som han tänkt att åka med också och irritationen växte och klockan gick och tåget stod fortfarande stilla och ingen hade en aning om när det skulle gå. Han lyssnade efter någon form av information men hörde inte vad den entoniga rösten i högtalaren meddelade och tåget stod där det stod.

Och så gick äntligen tåget och nu fattas det väl bara att nästa idiot skulle dyka upp och meddela att ”nä det här duger inte, det blir böter detta.” Men då jävlar tänkte han, då tar det hus i helvete.

Han satte på sig sina hörlurar och höll sig till Thåström och insåg att den mannen var ett geni, precis som han själv. Och i musiken blev idioterna mindre påtagliga för honom och han slöt sina ögon och tänkte på texten till ”a whiter shade of pale” och på vad handlade den om. Men blev inte klok på orden och undrade om upphovsmakaren visste själv vad han menade när han skrev låten. Det var precis som med poeten Dylan Thomas tänkte han. Vars poesi var så komplicerad att det fanns böcker som skrivits enkom för att tolka vad han menade. Fuck that flinade han och ägnade en tanke åt den där svenske rockpoeten som hävdade att han var så inspirerad mr Thomas. Fan trot hånlog han. Han trodde inte ett ögonblick på det.

Antagligen så var det så att den gode Dylan satt på puben och var så grymt packad att han då hittade någon slags mening i det som han skrev men när han sedan läste det i nyktert tillstånd så var han lika oförstående som resten av världen var skrockade han. Vilket fick mannen på andra sidan gången på tåget att titta misstänksamt på honom. Idiot tänkte han och gjorde tummen upp och log ett förbindligt leende. Ansiktsmask hade idioten också, bara en sådan sak tänkte han och ruskade på huvudet.

Och så kom han äntligen hem och möttes av sin katt och sin tonåring och den stora nyheten att en idiot till filmstjärna slagit en annan dito i ansiktet på Oscarsgalan. Det var fascinerande vad en del kunde ta sig till för att få uppmärksamhet tänkte han och när han såg det hela på teve i aktuellts nyhetssändning och såg hur han som slog satt där efteråt i något slags självförhärligande tillstånd och skrek ut okvädningsord i direktsändning inför miljontals tevetittare och därigenom för evigt av hela världen klassades som en fullblodsidiot. Så det rådde det inga tvivel längre, everything is big in America, så även idiotin.

God afton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s